Hrvatski Hrvatski   English English

 • 03.03.2009 Amstrdam 2009, Darinka Širola

  Svake godine kraj veljače u Amsterdamu je rezerviran za sajam cikloturizma i pješačenja. Ovogodišnje izdanje sajma okupilo je 20% više izlagača, ali i brojniju publiku. Nizozemci vole putovati i vole tokom odmora biti aktivni, čak njih 80%. Na ovogodišnjem sajmu na štandu HTZa promovirana je interaktivna karta Cycling with Soul i aktivni odmor na području Karlovačke županije. Detalje sa sajma pogledajte na snimci i u galeriji fotke, a interaktivnom kartom prosurfajte na internetu Cycling with Soul

   

 • 15.12.2008 Alpe-Jadran, Darinka Širola

  U Karlovcu u hotelu "Korana-Srakovčić" održan je visoki skup turističke grupe Alpe-Jadran kojoj je domaćin bilo Ministarstvo turizma. U slobodno vrijeme strani učesnici skupa upoznali su turističku ponudu grada Karlovca, te  u okolici Ribnika osjetili draž vožnje na biciklu kroz prirodu do seoskog domaćinstva Srakovčić, što im je omogućila TZ Karlovačke županije. Osobito zadovoljstvo vožnjom iskazali su učesnici skupa iz Austrije koji su izjavili kako će i neslužbeno posjetiti ovaj kraj sa svojim obiteljima tokom godišnjeg odmora.
 • 15.12.2008 Task Force, Darinka Širola

  Grupa mladih ljudi iz cijelog svijeta čiji preci su porijeklom Hrvati, svake godine posjećuje jedan od kampova u Hrvatskoj. Svoj boravak 2008. godine na području Karlovačke županije upotpunili su jednodnevnim izletom na biciklima u okolicu Ogulina u organizaciji Tz grada Ogulina. Uz upoznavanje sa kulturno-povijesnom baštinom uživali su u krajoliku vozeći bicikle. Dio izleta možete pogledati na videu.
 • 15.12.2008 Amsterdam 2008, Tilmann Waldthaler, Darinka Širola

  Detalji sa press konferencije na Amsterdamskom turističkom sajmu Outdoor 2008, na kojem se novinarima obratio Tilmann Waldthaler promovirajući vožnju cikloturističkim rutama Karlovačke županije.
 • 15.12.2008 Tilmann na Eurobikeu, Darinka Širola

  Tilmann Waldthaler, svijetski poznati cikloturist; dopisnik više magazina koji se bave cikloturizmom i biciklizmom, nedavno je izdao i knjigu o svojim tridesetgodišnjim  putovanjima biciklom širom svijeta pod nazivom „Planet koji svijetli“. Tilmann, za prijatelje Til, promotor je Karlovačke županije tijekom svojih predavanja i nastupa na sajmovima diljem Europe. Kako predstavlja našu županiju pogledajte na videu s ovogodišnjeg Eurobike sajma u Njemačkoj.